KAJ ČE BI BILE BREZ?

Brez popolnoma nobene podpore je lahko boleče. Za nekatere od nas so prsi že same po sebi težke in brez podpore lahko ta teža obremeni naš hrbet in poslabša držo, še posebej če ste aktivni. Nošenje nedrčka, še posebej za ženske z velikimi prsmi, je ključnega pomena za ohranjanje lepe drže.


Če boste za nekaj časa opustile nošenje nedrčka, lahko povzročite bolečine v hrbtu in težave z držo. Ženske z večjimi prsmi se lahko sprva počutijo bolj neprijetno kot tiste z manjšimi prsmi, saj so njihove mišice šibke in ne dovolj močne, da bi zagotovile ustrezno podporo. Sčasoma pa se bodo njihova telesa prilagodila in naravno začela ustrezno podpirati tkivo dojk, brez pomoči nedrčka.


Strokovnjaki trdijo, da se opustitev nedrčka ne razlikuje, glede na velikost košarice. Želite izvedeti več?

 
PREDNOSTI NE NOŠENJA NEDRČKA


1. Izboljšan mišični tonus in oblika prsi
Obstajajo dokazi, da lahko nošenje nedrčka sčasoma povzroči »lene« mišice in vezi, ki podpirajo prsi, kar povzroči povešenost in ohlapnost dojk. Napačno je splošno prepričanje, da se zaradi daljšega časa brez nošenja nedrčka prsi povesijo. V resnici ravno nasprotno. Ženske, ki so dolgo časa brez nedrčka, pogosto poročajo, da zaradi tega njihove prsi sčasoma postanejo čvrstejše in bolj polne oblike. Sprva bodo tiste s težjimi ali polnejšimi prsmi morda občutile večjo obremenitev hrbta, ko ne bodo nosile nedrčka, saj ponavadi traja več tednov oziroma mesecev, da se okrepijo njihove prsne in hrbtne mišice in da bodo prsi dobro podprte tudi brez nedrčka.

2. Boljša cirkulacija
Dolgotrajno nošenje nedrčka ovira pretok krvi v mišice hrbta in prsne stene. Zmanjšanje pretoka krvi pa lahko povzroči bolečine v hrbtnih mišicah. Izboljšanje krvnega obtoka je bolj drastično pri ženskah z velikimi prsmi v primerjavi z ženskami z majhnimi prsmi, ob prenehanju nošenja nedrčka, saj se nedrčki, ki podpirajo večje prsi tesneje prilegajo kot tisti, ki jih nosijo ženske z manjšimi prsmi in košaricami A do B.

3. Boljše zdravje kože dojk
Redno nošenje nedrčka ujame vlago, umazanijo in znoj na kožo prsi, kar povzroča zamašene pore in draženje kože. Znoj, ki se ujame pod prsmi žensk z večjimi dojkami povzroči draženje kože, medtem ko so ženske z majhnimi prsi k temu manj nagnjene. Akne nastanejo zaradi drgnjenja kože, trenja ali pritiska na kožo. Nekatere ženske dobijo akne zaradi nošenja nedrčka, še posebej, ko telovadijo in puščajo na sebi prepotena oblačila.

Brez je super in dobro za naše prsi, a včasih res ne gre. Še posebej ko želimo, da stojijo točno tam kamor jih postavimo, ko si oblečemo tisto poletno oblekico z v izrezom ali ko želimo pokazati hrbet. Zato je tu Booby Tape, trak za privzdigovanje prsi s pomočjo katerega bodo naše prsi svobodne, a vseeno vedno na svojem mestu. Naj bodo majhne ali velike, trak Booby Tape bo naredil čudež. Trak je hipoalergen, brez lateksa in narejen z lepilom, ki je prijazno nežni koži prsi.
Ps: In ne pozabite; trak je vodoodporen, zato ga uporabite tudi pod kopalkami za najbolj zapeljiv dekolte tega poletja.